Vedonlyönti hevosurheilun maailmassa

Hevoset vedonlyönnin keskiössä

Betting on horse racingVedonlyönti ja uhkapelit ovat suosittuja harrastuksia niin kasinoilla, pelipaikoilla kuin kotisohvillakin. Las Vegasin kaltaisia tunnelmia ei välttämättä löydy mistään muualta, mutta Suomessakin on omat mahdollisuudet vedonlyönnin ystäville. Nykyään tämä käy helposti vaikka mobiililaitteelta tai kisakatsomosta.

Kaikesta urheilusta on mahdollista lyödä vetoa, eikä hevosurheilu tee tähän poikkeusta. Vaikka joitakin vedonlyöntejä on mahdollista tehdä kouluratsastukseen ja muuhun hevosurheiluun liittyen, on silti pääasiallisesti ravikilpailut suosituimpia. Kilpailusta riippuen, panokset ja voittopotit voivat kohota huimiin lukemiin kavioiden potkaistessa maata ja yleisön mylvinnän kohotessa huippuunsa.

Kuten kaikessa vedonlyönnissä, peli ja sen tekijät on tunnettava kunnolla. Mikä on oma suosikkiratsu? Mitkä ovat eri ratsujen heikkoudet ja vahvuudet? Minkälainen ohjastaja tai ratsastaja tällä on? Miten kilpailurata sopii kyseiselle hevoselle? Ovatko sääolosuhteet suotuisat? Miten kilpailijat vaikuttavat toistensa suorituksiin? Voivatko vanhat vammat tai muutokset valmennuksessa vaikuttaa kyseisen kilpailun tuloksiin? Onko hevosilla tai niiden ohjastajilla takanaan esimerkiksi loukkaantumisia?

Jos pelin henkeä ei tunne, voi menestyminen omin avuin olla pelkkää ruletin pelaamista. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota kertoimiin ja muhin vinkkeihin mitä vedonlyöntiyhtiöt tai kokeneemmat pelaajat antavat.

Suomessa hevosurheilun vedonlyöntiin keskittyvät Toto-pelit ja usein nämä kohdistuvat ravikilpailuihin.

Tarkoituksena on pystyä ennakoimaan eri hevosten sijoittumisia yksittäisissä lähdöissä. Voittopotti määritellään sen mukaan kuinka paljon samaa yhdistelmää muut ovat pelanneet ja miten summa jaetaan. Voitot itsessään ovat verovapaita, koska pelinjärjestäjä maksaa verot ottamastaan pelivaihdon osuudesta.

Suomessa suurimpia ja suosituimpia vedonlyönnin kohteita ovat kuuluisat kuninkuusravit. Suurkilpailuiksi kutsutaan vain niitä kilpailuita, jossa ykköspalkinto on yli 10 000 euron arvoinen ja kuninkuusravit ovat ainoa kilpailu, joka täyttää Suomessa kyseiset ehdot. Parhaimpien hevosten ja ohjastajien kerääntyessä radan laidalle, tunnelma nousee huippuunsa ja vedonlyöjät parveilevat tiskien luona toivoen omien yhdistelmien tuovan lisää pelimerkkejä ja jännittäviä kokemuksia hevosurheilun parissa.

Toto tarjoaa useita erilaisia pelivaihtoehtoja joista alla esimerkkejä:

  • Voittaja

Tässä lyödään vetoa siitä kuka voittaa kilpailun.

  • Sija

Vetoa lyödään siitä mitkä hevoset yltävät kolmen parhaan joukkoon.

  • Voittaja/Sija

Tämä yhdistää sekä Voittaja- että Sija-kilpailut ja samalla panokset ja kertoimet muuttuvat.

  • Kaksari

Tässä lyödään vetoa yhden lähdön kahdesta parhaimmasta hevosesta.